Geoblog.pl    czerwonysmok    Podróże    Drezno na weekend    Fabryka VW i Panorama na płótnie , Wielki Ogród z pałacem i Muzeum
2014
lut

Fabryka VW i Panorama na płótnie , Wielki Ogród z pałacem i Muzeum

Niemcy
Niemcy, Dresden

Plan na dziś Fabryka VW można w niej zobaczyć składanie samochodu punkt po punkcie, ale nie mam biletu :( na szczęście to nie sezon i udało się :) ale dopiero na 15:00 . Co tu robić do 15! Na szczęście w tej okolicy jest piękny park z kolejką wąskotorową ( która niestety jeździ od IV ) Atrakcja nr 2 to Pałac ( 'uciech ') tzn był wykorzystywany na ważne uroczystości. Atrakcja nr. 3 to Zoo atrakcja nr 4 to Ogród botaniczny. Ogród jest zatem bardzo duży a my musieliśmy dojść na sam koniec i jeszcze kawałek ( ponieważ mapa skończyła mi się na ogrodzie ) bardzo długi kawałek trzeba było iść do przodu do momentu aż pokazał się zniszczony budynek gazowni ,
Uff trafiłam :) Obok zniszczonego gazometru jest budynek wielki i okrągły a w nim panorama Drezna namalowana przez Canaletta. Robi wrażenie zapewniam :) Trafcie tam koniecznie. Parking jest ale malutki.
Na tyle daleko było,że trzeba było się pośpieszyć aby wejść do VW przewodniczka już czekała :)
Pierwsze wrażenie : Dziwnie czysto , smrodek warsztatu samochodowego ale z klimą :) Opowieści Pani przewodnik o produkowanych tam samochodach. Oprowadzanie zajęło jakieś 2 godzinki.
Potem Muzeum - wystawa o człowieku ( zakaz robienia fotek ) kto idzie na medycynę , polecam .

zwiedziła 4% świata (8 państw)
Zasoby: 48 wpisów48 4 komentarze4 174 zdjęcia174 0 plików multimedialnych0

14.06.2013 - 16.06.2013